Woning kopen
Heb je overal over nagedacht?

Juridisch advies bij het kopen van jouw starterswoning

Koopovereenkomst, akte van levering, VvE-documentatie - het klinkt ingewikkeld, maar wij maken het simpel. We controleren alles voor je. Zo stap je met vertrouwen je nieuwe huis binnen.

Waar moet je juridisch op letten bij het aankopen van een woning?

Wil je een eerste woning kopen? Dan gaat het niet alleen om prijs en sleutels. Juridische zaken spelen ook een rol. Koopovereenkomst, erfdienstbaarheden, overdracht bij de notaris - het moet allemaal kloppen. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten.

Hoe zorgen wij voor een juridisch perfecte aankoop?

Documenten controleren

We controleren alle relevante documenten, zoals erfdienstbaarheden en akte van levering, nauwkeurig om te zorgen dat alles in orde is.

Koopcontract samen doornemen

We nemen het koopcontract samen met jou door. Zo begrijp je precies wat er staat en wat jouw rechten en plichten zijn.

Begeleiding bij de overdracht

De overdracht bij de notaris? We staan aan je zijde. We zorgen voor een soepel proces, zodat jij binnenkort de sleutel in handen hebt.

Nazorg

Ook na de overdracht staan we voor je klaar. Loop je tegen juridische vragen aan? Dan kun je altijd bij ons terecht.

Koop je huis met juridische zekerheid

Geen gedoe met juridische rompslomp. Wij zorgen voor een zekere koop van je huis. Grondige controle, een waterdicht koopcontract, en begeleiding van A tot Z.

Sake heeft me geholpen mijn droomappartement in De Pijp te kopen. Ik had het niet zonder hem kunnen doen.

Amy van Zuydam

Ze hebben mij snel aan een woning geholpen! Vriendelijk en professioneel personeel die goed bereikbaar zijn.

Rolando Gallego Moyano

It was a pleasant experience of interacting with homeup. The process was efficient, communication-easy and expat-friendly.

Lingli Zhou

In deze lastige tijd om een koopwoning te vinden ging alles soepel en professioneel. Daarnaast hebben wij niet hoeven overbieden, erg fijn omdat we wisten waar we aan toe waren qua kosten.

Tobi Hoogenboom

Wij zijn fantastisch geholpen door Billy. Hij belde ons op omdat hij een huis voorbij zag komen dat volledig aan onze wensen voldeed. Het was meteen raak!

Atif Jadelkarin

Meer weten over juridisch advies bij het kopen van een huis?

Laat je gegevens achter en ontdek hoe ons juridisch advies bij het kopen van een huis je helpt om zonder zorgen te kopen.

Veelgestelde vragen over juridisch advies bij het kopen van een woning

Zit je met juridische vragen bij het aankopen van een woning? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Wij helpen je om al je twijfels en onzekerheden weg te nemen!

Wat is een koopovereenkomst en waarom is het belangrijk?

Een koopovereenkomst is een juridisch document waarin de afspraken tussen de koper en verkoper van een woning zijn vastgelegd. Het is belangrijk omdat het de rechten en plichten van beide partijen beschermt.

Wat zijn erfdienstbaarheden en hoe kunnen ze de aankoop van mijn woning beïnvloeden?

Erfdienstbaarheden zijn rechten die iemand heeft op het perceel van een ander. Denk bijvoorbeeld aan het recht van overpad. Ze kunnen de verkoop van je huis beïnvloeden omdat ze overgaan op de nieuwe eigenaar.

Wat is een ontbindende voorwaarde in een koopovereenkomst?

Een ontbindende voorwaarde is een voorwaarde in de koopovereenkomst die de koper het recht geeft om de overeenkomst te ontbinden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de koper de financiering niet rond krijgt.

Wat is een bedenktijd en hoe werkt het?

De bedenktijd is de periode waarin de koper de koopovereenkomst zonder opgaaf van redenen kan ontbinden. Deze periode is wettelijk vastgesteld op drie dagen na het ontvangen van de koopovereenkomst.

Wat gebeurt er bij de notaris tijdens de overdracht?

Bij de notaris wordt de koopovereenkomst omgezet in een notariële akte. Deze akte wordt ingeschreven in het Kadaster, waarmee de eigendomsoverdracht officieel wordt.

Kom je er niet uit?

Makelaar

Billy Brouwer

Een foto van Billy Brouwer
Makelaar

Billy Brouwer