Woning kopen
Is mijn nieuwe woning het wel waard?

Taxatierapport laten opmaken

Jouw nieuwe woning financieren? Dan heb je een taxatierapport nodig. Wij regelen dat snel en simpel. Onze onafhankelijke taxateur zorgt voor een nauwkeurig rapport dat aan alle eisen voldoet. En dat voor slechts €750,- inclusief btw.

Hoe werkt het opmaken van een taxatierapport?

Een taxatierapport geeft inzicht in de waarde van een woning. Van inspectie tot definitief rapport, in dit artikel leggen we uit hoe die waarde bepaald wordt. Zo snap je precies wat er achter de schermen gebeurt.

Hoe laat je een taxatierapport opmaken?

Inspectie van de woning

Onze taxateur inspecteert de woning zorgvuldig. Staat, ligging, grootte en andere waardebepalende factoren worden beoordeeld.

Marktanalyse

Hierbij wordt gekeken naar vergelijkbare woningen in de omgeving die recentelijk zijn verkocht. Wat helpt bij het vaststellen van een realistische verkoopwaarde.

Opstellen van het rapport

Op basis van de inspectie en de marktanalyse stelt onze taxateur een gedetailleerd taxatierapport op volgens strikte normen en richtlijnen voor een betrouwbare waardebepaling.

Ontvang je woningwaarde

Na het opstellen van het rapport, ontvang je een duidelijk overzicht van de woningwaarde.

Wanneer heb je een taxatierapport nodig?

Wanneer je een huis koopt, wil jij, maar ook de bank, zeker weten wat het waard is. Een taxatierapport geeft je die zekerheid. Het beoordeelt de waarde van de woning op basis van verschillende factoren zoals de staat, ligging, grootte en de marktsituatie.

Laat onze partner een taxatierapport voor je opstellen, voor een vaste prijs van € 750,- incl. btw. We zorgen voor vlotte communicatie met de taxateur, waardoor het proces voor jou als koper moeiteloos verloopt.

Sake heeft me geholpen mijn droomappartement in De Pijp te kopen. Ik had het niet zonder hem kunnen doen.

Amy van Zuydam

Ze hebben mij snel aan een woning geholpen! Vriendelijk en professioneel personeel die goed bereikbaar zijn.

Rolando Gallego Moyano

It was a pleasant experience of interacting with homeup. The process was efficient, communication-easy and expat-friendly.

Lingli Zhou

In deze lastige tijd om een koopwoning te vinden ging alles soepel en professioneel. Daarnaast hebben wij niet hoeven overbieden, erg fijn omdat we wisten waar we aan toe waren qua kosten.

Tobi Hoogenboom

Wij zijn fantastisch geholpen door Billy. Hij belde ons op omdat hij een huis voorbij zag komen dat volledig aan onze wensen voldeed. Het was meteen raak!

Atif Jadelkarin

Taxatierapport aanvragen?

Onze aangesloten partners kunnen je binnen 72 uur voorzien van een onafhankelijk taxatierapport. Laat je gegevens achter om een afspraak in te plannen of om meer informatie te ontvangen.

Veelgestelde vragen over het opmaken van een taxatierapport

Zit je met vragen over het opstellen van een taxatierapport? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Wij helpen je om al je twijfels en onzekerheden weg te nemen!

Wat is een taxatierapport?

Een taxatierapport is een document waarin de waarde van een woning wordt geschat door een professionele taxateur.

Waarom heb ik een taxatierapport nodig?

Een taxatierapport is vaak nodig bij de verkoop van een woning, het aanvragen van een hypotheek, of bij een verbouwing.

Hoelang is een taxatierapport geldig?

Een taxatierapport is doorgaans 6 maanden geldig.

Wat kost een taxatierapport bij homeup?

Bij homeup kost een taxatierapport €750 inclusief btw.

Hoe lang duurt het om een taxatierapport op te stellen?

Het opstellen van een taxatierapport duurt doorgaans enkele dagen, afhankelijk van de beschikbaarheid van de taxateur en de complexiteit van de woning.

Wie stelt het taxatierapport op?

Het taxatierapport wordt opgesteld door een onafhankelijke, gecertificeerde taxateur.

Wat staat er in een taxatierapport?

In een taxatierapport staat de geschatte waarde van de woning, een beschrijving van de woning en de onderbouwing van de geschatte waarde.

Kom je er niet uit?

Makelaar

Billy Brouwer

Een foto van Billy Brouwer
Makelaar

Billy Brouwer