Kennisbank

Hypotheekadvies

Hypotheekadvies is niet zomaar iets. Het draait om jouw toekomst, jouw huis. Maar wat houdt het precies in? Welke hypotheken zijn er en wat past bij jou? Hier gaan we dat uitleggen, zonder flauwekul.

Wat is hypotheekadvies en hoe werkt het?

Een hypotheek is een lening voor je huis, en die wil je goed geregeld hebben. Daar heb je advies bij nodig van iemand die er verstand van heeft.

1.

Eerst even oriënteren

Voordat je begint, wil je weten wat er mogelijk is. Welke hypotheek past bij jouw situatie? Een adviseur kan dat met je bespreken. Geen salespraatjes, maar echt advies.

2.

Samen de mogelijkheden bekijken

Samen met je hypotheekadviseur kijk je naar je wensen, je inkomen, de mogelijkheden. Geen snelle beslissingen, maar goed nadenken over wat bij jou past.

3.

Jouw hypotheekadvies op maat

Na het gesprek krijg je een advies dat bij jou past. Geen algemeen verhaal, maar een plan dat echt over jouw situatie gaat.

4.

Beslissen en aanvragen

Tevreden met het advies? Dan kan de hypotheekadviseur bij een woningaankoop de hypotheek aanvragen.

No items found.

Gratis hypotheekgesprek aanvragen

Onze aangesloten partner kan je snel voorzien van onafhankelijk hypotheekadvies. Laat je gegevens achter om een gratis afspraak in te plannen of om meer informatie te ontvangen.

Veelgestelde vragen over hypotheekadvies

Vind hier informatie over het kiezen van de juiste hypotheek en het belang van professioneel advies.

Wat is hypotheekadvies?

Hypotheekadvies is een professionele dienst waarbij een hypotheekadviseur je helpt om de beste hypotheek voor jouw situatie te vinden. Dit omvat het analyseren van je financiële situatie, het begrijpen van je behoeften en het vergelijken van verschillende hypotheekproducten.

Wat kost hypotheekadvies via homeup?

De kosten liggen tussen de €3000 en €3500, afhankelijk van je situatie. Een eerste adviesgepsrek is altijd gratis.

Kan ik een bod doen zonder voorbehoud van financiering?

Ja, dankzij de uitgebreide screening van onze hypotheekadviseur is dit mogelijk. Als je een bod doet zonder deze clausule en de financiering gaat niet door, ben je nog steeds contractueel verplicht om de woning te kopen. Doe dit daarom nooit zonder overleg met je hypotheekadviseur.

Is het hypotheekadvies echt op maat?

Bij ons is hypotheekadvies altijd op maat. We onderzoeken je persoonlijke situatie en wensen om de perfecte hypotheek voor je te vinden. Dit betekent dat we je inkomen, schulden en levensstijl analyseren om een oplossing te bieden die echt bij je past.

Waarom heb ik hypotheekadvies nodig?

Hypotheekadvies helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen over je hypotheek. Een adviseur kan je helpen om de juiste hypotheek te vinden die past bij je financiële situatie en toekomstplannen, en kan je ook begeleiden bij het aanvraagproces.