Woning verkopen
Heb je overal over nagedacht?

Juridisch advies bij het verkopen van jouw woning

Een stevige juridische basis is cruciaal. Akte van levering, erfdienstbaarheden, rechten en plichten - we controleren alles. Zo ga je met vertrouwen de verkoop in.

Waar moet je juridisch op letten bij het verkopen van een huis?

Verkoop je je huis? Dan gaat het niet alleen om prijs en sleutels. Juridische zaken spelen ook een rol. Koopovereenkomst, erfdienstbaarheden, overdracht bij de notaris - het moet allemaal kloppen. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten.

Hoe zorgen wij voor een juridisch perfecte verkoop?

Grondige controle

We controleren alle juridische documenten en aspecten van je woning grondig, zodat alles in orde is voordat de verkoop start.

Koopcontract opstellen

Bij het opstellen van het koopcontract houden we rekening met specifieke juridische clausules die jou als verkoper beschermen.

Begeleiding bij de overdracht

We staan je bij tijdens de overdracht bij de notaris. We zorgen dat alles soepel verloopt en dat alle documenten correct zijn.

Nazorg

Ook na de overdracht staan we voor je klaar. Loop je tegen juridische vragen aan? Dan kun je altijd bij ons terecht.

Verkoop je huis met juridische zekerheid

Geen zorgen over juridische kwesties. Wij garanderen een zekere verkoop van je huis. Met een grondige controle, waterdicht koopcontract, overdrachtsbegeleiding en nazorg voor jouw gemoedsrust.

In een woord? Topgasten, alle 2. Blij dat ik voor hun gekozen heb. Van harte aanbevolen!

Gertjan Spaans

Sake van der Oord is erin geslaagd om de begeleiding van verkoop en aankoop woning in enkele maanden tegelijk te begeleiden, deskundigheid top.

Abdellah Dami

Mega fijn en goed geholpen door Billy met verkoop huis. Na de verkoop ook fantastisch geholpen om huurwoning te krijgen. 

Monique Bon

1000 keer bedankt Billy, super makelaar!

Sevgyun Ismailov Feradov

Van begin tot eind alles goed geregeld. Bedankt heren!!!!

Aaron Simons

Meer informatie nodig over juridisch advies bij het verkopen van een huis?

Laat je gegevens achter en ontdek hoe ons juridisch advies bij het verkopen van een huis je kan helpen om optimaal voorbereid te zijn.

Veelgestelde vragen over juridisch advies bij het verkopen van een huis

Zit je met juridische vragen bij het verkopen van een huis? Wij helpen je om al je twijfels en onzekerheden weg te nemen!

Wat is een koopovereenkomst en waarom is het belangrijk?

Een koopovereenkomst is een juridisch document waarin de afspraken tussen de koper en verkoper van een huis zijn vastgelegd. Het is belangrijk omdat het de rechten en plichten van beide partijen beschermt.

Wat zijn erfdienstbaarheden en hoe kunnen ze de verkoop van mijn huis beïnvloeden?

Erfdienstbaarheden zijn rechten die iemand heeft op het perceel van een ander. Denk bijvoorbeeld aan het recht van overpad. Ze kunnen de verkoop van je huis beïnvloeden omdat ze overgaan op de nieuwe eigenaar.

Wat is een ontbindende voorwaarde in een koopovereenkomst?

Een ontbindende voorwaarde is een voorwaarde in de koopovereenkomst die de koper het recht geeft om de overeenkomst te ontbinden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de koper de financiering niet rond krijgt.

Wat is een bedenktijd en hoe werkt het?

De bedenktijd is de periode waarin de koper de koopovereenkomst zonder opgaaf van redenen kan ontbinden. Deze periode is wettelijk vastgesteld op drie dagen na het ontvangen van de koopovereenkomst.

Wat gebeurt er bij de notaris tijdens de overdracht?

Bij de notaris wordt de koopovereenkomst omgezet in een notariële akte. Deze akte wordt ingeschreven in het Kadaster, waarmee de eigendomsoverdracht officieel wordt.

Vragen? Onze expert staat klaar!

Makelaar

Billy Brouwer