Het opbouwen van een succesvolle wooncarrière voor starters wordt weer haalbaar.

Het proces van het kopen van een woning moet anders. Wij geven starters de mogelijkheid om een betaalbare en geschikte woning te vinden.

Waarom? Omdat iedere starter wel een koopwoning wil.

Een woning kopen. Veel starters willen het, weinig lukt het. Logisch: starterswoningen zijn schaars, de prijzen gaan door het dak en de concurrentie is fel. Lukt het om een bezichtiging te plannen, dan is de woning vaak al verkocht voor je binnen bent.Bij homeup weten we als geen ander hoe overweldigend de zoektocht naar een eerste koopwoning kan zijn. Daarom pleiten we voor een nieuwe woningmarkt. En pakken we het kopen en verkopen totaal anders aan. Eerlijker. Voor koper én verkoper.

een foto van een vrouw die op een kast leunt

Ons team

Billy Brouwer

Oprichter / Eigenaar
“Vanuit eigen ervaring heb ik gemerkt dat een eigen woning vertrouwen, geluk en plezier oplevert. Dit willen wij dan ook voor meer starters realiseren, zo ontstond homeup”.
Billy van homeup

Sake van der Oord

Oprichter / Eigenaar
“We zien en horen om ons heen dat de laatste jaren de woningmarkt vastgeroest zit en starters moeilijk aan een woning komen. Hierin moet verandering komen, zo ontstond homeup”.
Sake van homeup

Kom op voor starterswoningen

Starters verdienen een eerlijke kans op de woningmarkt. Daarom roepen wij op tot actie. Teken onze petitie en help ons de overheid te overtuigen om meer starterswoningen beschikbaar te stellen.

Samen kunnen we de woningmarkt veranderen en ervoor zorgen dat iedereen, ongeacht hun leeftijd of inkomen, de kans krijgt om hun droom van een eigen woning te realiseren. Jouw stem telt.

een foto van een man in een geel shirt die aan het zingen is in een lamp

Hoe we de woningmarkt veranderen

Wij geloven dat de woningmarkt eerlijker en toegankelijker kan. We willen de markt veranderen. Naar een plek waar iedereen een eigen plek heeft. Een plek die je thuis noemt. Dat doen we door ons in te zetten op 4 punten:

Verplichte bouwkundige keuring

Een verplichte bouwkundige keuring voor de verkoop van een woning zou zorgen voor transparantie en eerlijkheid. Het beschermt kopers tegen onverwachte reparatiekosten en geeft verkopers de kans om eventuele problemen vooraf aan te pakken.

Aanbod en (nieuw)bouw voor starters

Het bouwen van meer woningen specifiek voor starters, die uitsluitend beschikbaar blijven voor deze groep, zou de druk op de woningmarkt verlichten. Het zou starters een eerlijke kans geven om een woning te bemachtigen en hun droom van een eigen woning te realiseren.

Tijdelijke huurcontracten

Tijdelijke huurcontracten kunnen de doorstroming binnen huur- en jongerenwoningen bevorderen. Ze zorgen voor flexibiliteit en geven meer mensen de kans om een passende woning te vinden. Dit kan bijdragen aan een meer dynamische en toegankelijke woningmarkt voor iedereen.

Taxatierapport verplicht stellen

Een verplicht taxatierapport voorafgaand aan de aankoop van een woning kan extreme overbiedingen voorkomen. Het zorgt voor een realistische prijsstelling op basis van de werkelijke waarde van de woning, waardoor zowel kopers als verkopers beter beschermd worden tegen onrealistische marktfluctuaties en onnodige risico’s.

1000 keer bedankt Billy, super makelaar!

Sevgyun Ismailov Feradov

Van begin tot eind alles goed geregeld. Bedankt heren!!!!

Aaron Simons

Mega fijn en goed geholpen door Billy met verkoop huis. Na de verkoop ook fantastisch geholpen om huurwoning te krijgen. 

Monique Bon

We had a really good experience with Sake. Being expats his expertise was fundamental. 

Alessia Scognamiglio

Sake helped us secure our first home in the span of just 2 months, we could not be happier!

Soma Deáki

Onduidelijk waar je begint op de woningmarkt? We got you.