Kennisbank
Bouwtechnische keuring
Bouwtechnische keuring

Hoe je het meest uit je bouwtechnische keuring haalt en hoe je dit opneemt in een bod

Billy Brouwer
26
 
August 2023
0 min leestijd

Een bouwtechnische keuring is essentieel bij het kopen van een huis. Wees goed voorbereid, ga zelf mee en vraag een uitgebreid rapport. Overweeg een bodemonderzoek en verwerk de keuringsresultaten in je bod. Zo maak je een goede keuze en minimaliseer je risico's bij de aankoop van je droomhuis.

Deel deze post

Link gekopiëerd

Een huis kopen is een grote stap, en je wilt zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Een bouwtechnische keuring kan je hierbij ondersteunen. Maar hoe haal je alles uit deze keuring, en hoe verwerk je de resultaten in je bod? In dit artikel wijzen we je de weg.

Haal alles uit je bouwtechnische keuring en neem het mee in je bod:

  • Wees goed voorbereid: maak vooraf een lijst met vragen over mogelijke gebreken, onderhoudskosten en energiebesparende maatregelen. Zo ben je klaar om de inspecteur alles te vragen wat je wilt weten.
  • Ga zelf mee tijdens de keuring: wees aanwezig bij de keuring. Zo kun je direct vragen stellen en zelf eventuele gebreken zien. Het geeft je een helder beeld van de staat van het huis.
  • Overweeg een bodemonderzoek: een bouwtechnische keuring is niet hetzelfde als een bodemonderzoek. Toch kan het slim zijn om ook de grond te laten onderzoeken. Zo voorkom je onaangename verrassingen over de waarde van het huis.
  • Vraag om een uitgebreid rapport: een kort rapport is niet genoeg. Vraag om een gedetailleerd verslag waarin alle gebreken en mogelijke reparatiekosten staan beschreven. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.
  • Verwerk de resultaten in je bod: neem de resultaten van de keuring op in je bod, bijvoorbeeld door een ontbindende voorwaarde toe te voegen. Zo loop je minder risico en kun je vol vertrouwen een bod doen.

Een bouwtechnische keuring is essentieel bij het kopen van een huis. Door je goed voor te bereiden, actief deel te nemen aan de keuring en de resultaten mee te nemen in je bod, zorg je ervoor dat je alles uit deze keuring haalt. Zo maak je een weloverwogen beslissing bij het kopen van je droomhuis.

De sleutel tot je eigen voordeur begint bij ons.

een foto van een vrouw die op een kast leunt