Kennisbank
Woning verkopen
Woning verkopen

Hoe bereid je je voor op de bezichtigingen als je je woning wilt verkopen?

Sake van der Oord
1
 
September 2023
0 min leestijd

Het succesvol verkopen van je huis hangt af van een goede voorbereiding en presentatie. Opruimen, kleine reparaties en optimale verlichting zijn essentieel. Flexibiliteit in bezichtigingstijden en een neutrale, uitnodigende sfeer verhogen de kans op een snelle, winstgevende verkoop.

Deel deze post

Link gekopiëerd

Je huis verkopen is een ingrijpende beslissing die veel tijd en energie kost. Als de woning eenmaal te koop staat, is het zaak om deze zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren tijdens de bezichtigingen. Een goede voorbereiding kan hierbij het verschil maken. Hieronder enkele tips die je helpen je woning optimaal te presenteren.

Opruimen en schoonmaken

Dit lijkt een open deur, maar de eerste indruk is cruciaal. Zorg dat je huis er netjes en schoon uitziet. Ruim alle persoonlijke spullen op en maak schoon waar nodig. Een fris en opgeruimd huis geeft de potentiële koper een positieve eerste indruk en helpt hem of haar om door eventuele imperfecties heen te kijken.

Maak kleine reparaties

Losse deurklinken, krakende vloerplanken of een lekkende kraan kunnen een afknapper zijn tijdens de bezichtiging. Voordat de bezichtigingen beginnen, is het verstandig om een ronde door het huis te maken en kleine mankementen te repareren.

Zet je woning in het licht

Goede verlichting kan de sfeer in een woning aanzienlijk verbeteren. Zorg dat alle lampen het doen en overweeg om extra verlichting te plaatsen op donkere plekken in het huis. Open de gordijnen om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten.

Creëer een uitnodigende sfeer

Een huis dat 'lekker ruikt' en waar een aangename temperatuur heerst, kan het verschil maken. Zet een raam open voor frisse lucht, of bak wat koekjes voor een huiselijke geur. Zorg in de winter voor een warme temperatuur en in de zomer voor verkoeling.

Ken je huis

De bezichtiging is niet alleen een kans voor de koper om de woning te inspecteren, maar ook om vragen te stellen. Zorg dat je voorbereid bent of je makelaar helpt bij de voorbereiding om vragen over de woning, de buurt, en eventuele gebreken te beantwoorden.

Laat ruimte voor de fantasie van de koper

Het is cruciaal om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor een brede doelgroep van potentiële kopers. Dit betekent dat de smaak van de verkoper naar de achtergrond moet treden, en dat de inrichting zo neutraal en objectief mogelijk moet zijn. Hierbij een paar tips om dit te realiseren:

  • Een likje verf doet wonderen, maar gebruik neutrale kleuren
  • Minimaliseer persoonlijke decoraties
  • Kies voor universele meubels en accessoires
  • Werk met neutrale stoffen en texturen
  • Wees objectief en vraag om feedback van familie, vrienden of de makelaar

Wees flexibel met bezichtigingstijden

Hoe meer mensen je woning bezichtigen, hoe groter de kans dat je je huis verkoopt. Wees daarom zo flexibel mogelijk met het inplannen van bezichtigingen. Probeer ook in de avonduren en het weekend tijd vrij te maken voor potentiële kopers.

Een succesvolle bezichtiging begint met een grondige voorbereiding. Door je huis schoon, netjes en uitnodigend te maken, vergroot je de kans op een snelle en winstgevende verkoop. Daarnaast is het van belang om goed voorbereid en flexibel te zijn, om zo op de wensen van potentiële kopers in te kunnen spelen. Met deze tips ben je klaar om je woning met zelfvertrouwen te laten zien aan geïnteresseerde kopers.

De sleutel tot je eigen voordeur begint bij ons.

een foto van een vrouw die op een kast leunt