Kennisbank
Woning verkopen
Woning verkopen

Wat is een off-market deal en ontdek de voordelen van off-market verkoop

Sake van der Oord
26
 
August 2023
0 min leestijd

Off-market deals bieden een discrete en exclusieve manier om vastgoed te verkopen of te kopen. Voor verkopers betekent dit meer privacy, tijdsbesparing en potentieel hogere prijzen. Voor kopers biedt het unieke mogelijkheden en minder concurrentie.

Deel deze post

Link gekopiëerd

Ben je op zoek naar een manier om jouw vastgoed snel en discreet te verkopen? Dan kan een off-market deal de oplossing zijn. Maar wat is een off-market deal precies? En hoe werkt het? In dit artikel gaan we dieper in op deze term en ontdekken we de voordelen van off-market verkoop.

Wat is een off-market deal?

Een off-market deal is een vastgoedtransactie waarbij het vastgoed niet publiekelijk te koop wordt aangeboden. Het vastgoed is dus niet opgenomen in een advertentie op een website, in een krant of via een makelaar. In plaats daarvan wordt het vastgoed discreet aangeboden aan een selecte groep potentiële kopers. Off-market deals zijn meestal gericht op een exclusieve groep van kopers, zoals investeerders, ontwikkelaars en institutionele beleggers.

Voordelen van off-market verkoop

Off-market verkoop biedt verschillende voordelen voor zowel de verkoper als de koper. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

Voor de verkoper

Discretie

Off-market deals worden discreet aangeboden, waardoor de verkoper niet publiekelijk hoeft te adverteren met zijn vastgoed. Dit kan wenselijk zijn om privacyredenen of om te voorkomen dat de markt op de hoogte wordt gebracht van een verkoop, waardoor de prijs kan dalen.

Tijdsbesparing

Off-market deals kunnen sneller worden afgehandeld omdat er geen tijd en geld wordt besteed aan marketingactiviteiten en het ontvangen van talloze bezichtigingsaanvragen.

Hogere prijs

Door het exclusieve karakter van off-market deals, kan er een hogere prijs worden gevraagd voor het vastgoed. Dit komt doordat er minder vergelijkbaar aanbod is en de kopers bereid zijn om meer te betalen voor de unieke kans om het vastgoed te kunnen kopen.

Voor de koper

Exclusiviteit

Off-market deals bieden kopers de kans om vastgoed te kopen dat niet publiekelijk te koop wordt aangeboden. Hierdoor hebben kopers de kans om unieke vastgoedobjecten te kopen die anders misschien niet beschikbaar zouden zijn.

Minder concurrentie

Omdat off-market deals niet publiekelijk worden geadverteerd, is er minder concurrentie van andere kopers.

Off-market deals bieden zowel voor verkopers als kopers verschillende voordelen. Het kan een interessante optie zijn voor verkopers die hun vastgoed discreet willen verkopen en voor kopers die op zoek zijn naar unieke vastgoedobjecten die niet publiekelijk te koop staan. Het is belangrijk om te beseffen dat off-market deals niet voor iedereen geschikt zijn en dat het vinden van deze deals wellicht meer inspanning vergt dan het vinden van reguliere vastgoedtransacties. Maar als je op zoek bent naar exclusieve kansen in de vastgoedmarkt, kan off-market verkoop zeker de moeite waard zijn om te overwegen.

De sleutel tot je eigen voordeur begint bij ons.

een foto van een vrouw die op een kast leunt